dilluns, 19 de gener del 2015

RECTORIA DE VALLCÀRQUERA - EL FIGARÓ

SORTIDA DE SEGON

Sortida emmarcada dins el projecte El Montseny i la Pagesia. El fil conductor  és un conte, “L’Erola i els enigmes de la dona d’aigua”, on la protagonista –l’Erola– ens explica com es vivia al Montseny rural i ens interpel·la amb preguntes sobre els cicles del dia i la nit, de les estacions i del cicle biològic de plantes i animals.

Hem sortit de la Garriga amb tren. A el Figaró, ja ens esperen la Sílvia i l’Israel, dos educadors ambientals que ens han explicat mil i una històries de les dones d’aigua, les plantes, bolets i animalons que anàvem trobant tot fent camí cap a Sant Pere de Vallcàrquera.

Quan hem arribat a la rectoria de Vallcàrquera hem conegut per dins, per fora i, fins i tot, de manera subterrània com era una Mas montsenyec i hem imaginat com vivien antigament. Com s’escalfaven? Per què les habitacions eren damunt les corts dels animals? Com obtenien aigua si no hi havia aixetes? I, com s’il·luminaven sense electricitat? ... Aquestes i moltes altres qüestions han estat  investigades i treballades!